REALISATIES

Klooster van St. Martin van Tibães

Braga, Portugal

In het noorden van Portugal, 6 km ten noordwesten van Braga ligt het Benedictijnenklooster van St. Martin van Tibães. Het klooster werd volledig gerenoveerd en een deel ingericht als hotel. Giacomini was verantwoordelijk voor de installatie van gipsen klimaatplafonds in de hotelkamers voor een optimale verwarming en koeling.

Dit restauratieproject won in 2009 de eerste prijs op de International Architecture Award Bienal Miami Beach + in de categorie Beste Architectonische Restauratie.

montage_projets

Stock Exchange gebouw

Vancouver, Canada

Met de afwerking van het Stock Exchange gebouw in Vancouver, werd de nieuwe standaard gezet op vlak van duurzame renovatie in Canada. Door het gebruik van moderne technologieën en systemen voor elektriciteit, verlichting en verwarming, stoot het gebouw nu 85% minder CO2 uit. Ook bespaart het maar liefst 35% op energiekosten door een verlaging van het energieverbruik met 50%. Het project staat dan ook op het punt om het LEED Platinum certificaat te behalen.

In het gebouw verzorgde Giacomini de installatie van klimaatplafonds zowel voor verwarming, koeling als luchtontvochtiging.

montage_projets_canada_v2

LIMA prototype

Barcelona, Spanje

Deze module werd voor het eerst voorgesteld tijdens de Construmat beurs in Barcelona in 2009 en is het resultaat van de samenwerking tussen onderzoekscentra, ondernemingen en universiteiten die zich inzetten voor een duurzamere toekomst. Op basis van het LIMA moduleconcept (Low Impact Mediterranean Architecture) ontwikkelden ze een woonomgeving met een bijzonder beperkte milieu-impact. Dit prototype is nog steeds te bezichtigen in St. Cugat waar het dienst doet als leefruimte.

In de module werden zowel de kantoorruimte als de sanitaire ruimtes voorzien van klimaatplafonds en een ventilatie-unit van Giacomini.

montage_projets_lima_v1